• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Jesper fixade en gala

Läs intervjun med Jesper Lindgren från Änge som arrangerade insamlingsgalan Stjärnfall på Gamla teatern i Östersund, och där överskottet detta år gick till Östersunds Kvinnojour. (Ur Cirkeln nr 4 2016)

Namn: Jesper Lindgren
Ålder: 22
Bor: I byn Änge i Offerdal nordväst om Östersund
Familj: Föräldrar och två syskon
Gör: Musiker, gitarrlärare och ”en massa projekt”.
Gillar: Driftighet. Folk som vågar satsa och jobbar hårt för det.
Ogillar: Dryga människor som klagar på allt.

Vi har hört att du arrangerat en musikgala, berätta?

I november körde vi Stjärnfall, en insamlingsgala på Gamla Teatern i Östersund med både lokala artister och folk utifrån.

Hur gick det?

Hur bra som helst. Det här var tredje året med Stjärnfall och nu verkar hela stan fått mersmak på detta. Det kom nästan 300 personer. Det är bra för att vara Östersund.

Insamlingsgala till vad?

Överskottet i år gick till Östersunds Kvinnojour. Vi vill stödja några vi känner för och som gör ett bra jobb. Det kändes också rätt efter alla övergrepp som varit på festivaler. Kvinnojouren var positiva från start och tacksamma.

Varför gör du detta?

Alltså, det här förändrar inte världen direkt, men kan man göra lite skillnad är väl det bra. Sen gillar jag att arrangera och se publiken njuta.

Du spelar i bandet Velvet Insane, vad händer där?

Vi har varit runt och spelat i världen, Japan, Spanien, Australien, England och USA. Just nu jobbar vi med att mixa vår första skiva. Vi kör nästan heltid med bandet nu och satsar stenhårt.

Varför samarbetar ni med Studiefrämjandet?

På Studiefrämjandet kan man gå in med en lös idé och när man går därifrån har den nästan blivit verklighet. Det är en kreativ plats, med en attityd att ”klart vi ska fixa det här”.

Vilket stöd har ni fått i bandet?

Vi har haft cirklar sen vi startade för två år sedan. Jag har varit cirkelledare, men i bandet blir man som en liten familj. Studiefrämjandet har ställt upp redan från start. Med marknadsföring och annat, och så med den här attityden att de hakar på och är intresserade.

När du inte spelar eller arrangerar galor, vad gör du då?

Då blir det ännu mer musik. Det är 100 procent på det nu!

Läs mer om Studiefrämjandets musikverksamhet!

Ur Cirkeln nr 4 2016.

  • Text: Thomas Östlund
  • Senast ändrad: 31 augusti 2020