• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Fast forward – ny cirkel om jämställd musik

Det går framåt i musikbranschen, men för långsamt, är en uppfattning som delas av många. På festivalscener och i replokaler dominerar fortfarande männen. Fast Forward är ett nytt studiecirkelmaterial om jämställd musik. Tidningen Cirkeln ges ut av Studiefrämjandet. (Ur Cirkeln nr 1 2017)

Under flera år har Studiefrämjandet jobbat aktivt för en mer jämställd musikscen. Det går framåt i musikbranschen, men för långsamt, är en uppfattning som delas av många. På festivalscener och i replokaler dominerar fortfarande männen. Den nya studiecirkeln Musik & jämställdhet – fast forward! sätter fingret på varför det ser ut som det gör – och hur läget kan förbättras.

Studiecirkeln utgår från den uppmärksammade satsningen Skapelsen, som drevs av SKAP (Sveriges kompositörer och textförfattare) och lyfte fram musikhistoriens alltför osynliga kvinnor. I Skapelens podcast berättar bland andra Silvana Imam och Robyn om sina erfarenheter av musikbranschen.

Den nya studiecirkeln utgår från podcasten och är upplagt för tre träffar med rubrikerna:

  • Att vara kvinnlig musiker – då och nu
  • Kvinnors roll i musikbranschen
  • Från ord till handling

– Jag är glad att vår satsning Skapelsen kan leva vidare och fortsätta verka för en jämställd musikbransch, säger SKAP:s ordförande Alfons Karabuda om satsningen.

Läs mer om studiecirkeln och ladda ner handledningen till cirkeln på www.studieframjandet.se/fastforward.

Ur Cirkeln nr 1 2017.