• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Tusen och 1 art - föredrag med Martin Emtenäs

Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet arrangerar en föredragsturné med Martin Emtenäs om artdöden och vikten av biologisk mångfald.

"Tusen och 1 art" är namnet på Naturskyddsföreningen årsbok 2022 som skrivits av Martin Emtenäs. Boken handlar om åtta svenska djur vars livsmiljöer och därmed livsförutsättningar vi människor drastiskt förändrat de senaste hundra åren. I vissa fall har vi utsatt naturen för så stora förändringar att vi nästintill utrotat djuren. 

Under föreläsningen "Tusen och 1 art" får du höra Martin Emtenäs berätta om de hotade djuren och effekterna av hur vi människor utnyttjat naturen. Martin resonerar kring hur det kunde, och kan, göras annorlunda och ställer frågor som vad är en art värd? Hur ska människans, djurens och naturens framtid formas?

Här är föreläsningarna:


Samtliga föreläsningar som är i Västra Götaland sker i samverkan och med stöd av Västra Götalandsregionen. Även lokala föreningar är delaktiga i arrangemangen. 

Inte bara en föreläsning - lär dig mer

Martin Emtenäs och Johanna Stål har skrivit en studieplan till boken "Tusen och 1 art". En studieplan där du och några vänner kan fördjupa er kring djur, naturtyper eller hela den stora frågan hur vi arbeta för att bibehålla och utveckla den biologiska mångfalden. 

Läs mer om studieplanen Tusen och 1 art 

Martin Emtenäs

Martin Emtenäs är författare, föreläsare och journalist. Mest känd är han som programledare för tv-programmet Mitt i naturen, men han har även skrivit flera böcker om djur och natur för både barn och vuxna.