• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Projektledare – Plats för ung kultur och musik

Vår målbild är ett inkluderande verksamhetshus, ett nav för folkbildning, med plats för ung kultur och musik med låga trösklar. Vill du förverkliga det med oss?

Med utgångspunkt från vårt verksamhetshus på Gruvgatan i Högsbo kommer vi jobba uppsökande mot andra målgrupper än de som traditionellt har vänt sig till oss i vår musikverksamhet. Studiefrämjandet har blivit beviljade ett treårigt projekt genom Allmänna Arvsfonden som möjliggör ett arbete med att utveckla verksamhet tillsammans med unga 13 -25 år. Projektet har ett särskilt fokus på tjejer med utomeuropeiskt ursprung. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Studiefrämjandet söker en projektledare som vill fylla vårt hus med folkbildningsliv, med särskilt fokus på utveckling och inkludering inom musiken. Vi söker en person som är driven, ansvarstagande, positiv och utåtriktad. Vi söker dig som har lätt för att ta nya kontakter och att samarbeta med och i olika grupper. Arbetet sker i stor utsträckning självständigt, men du behöver även kunna möta och samarbeta med många olika typer av människor och grupper. 

Din profil

I rollen som projektledare är det viktigt att du är både pedagogisk och kommunikativ i såväl tal som i skrift. Vårt arbetsspråk är svenska och om du behärskar fler språk är det en fördel. Vi tror att du har eftergymnasial utbildning och minst ett par års års arbetslivserfarenhet. 

Du bör ha praktisk kunskap kring projektledande och att arbeta med målgruppen unga. Du behöver vara van att leda möten och att arrangera exempelvis workshops och föreläsningar. I din roll som projektledare behöver du även kunna sammanställa och analysera inhämtat material. I projektet kommer det finnas timanställda som du förväntas arbetsleda.

Har du ett upparbetat relevant nätverk inom musikområdet är det meriterande, likaså om du har erfarenhet av folkbildning, integration och inkludering. Arbete inom den ideella sektorn eller annan föreningsverksamhet är också en värdefull erfarenhet.

Egenskaper

Som projektledare behöver du ha både praktisk och analytisk förmåga. Du kommer få stor frihet under ansvar att planera och genomföra ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Tjänsten är en treårig projektanställning på 75-100%. Tillträde enligt överenskommelse. Projektet är treårigt med start 2024-07-01.

Arbetstiden är målstyrd och förläggs med utgångspunkt från verksamhetens behov, vilket innebär arbetstid även på kvällar och helger. Arbetet kommer utgå från verksamhetshuset på Gruvgatan och i möten med grupper och föreningar runt om i Göteborg.

Tjänsten ingår i vårt team Kultur&Musik och det är viktigt för oss att du kan och vill arbeta tillsammans med andra i grupp.

Studiefrämjandet tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Anställningen enligt kollektivavtalet ”Tjänstemän inom civilsamhället”.

Ansökan 

Låter det som en spännande och intressant utmaning? Vi är väldigt nyfikna på att höra varför just du vore den bästa kandidaten! 

Skicka in din ansökan genom att klicka på "Ansök nu" samt bifoga CV och personligt brev.

Sista datum för ansökan är 2024-07-31. Ansök gärna redan idag då arbetet med urval, intervjuer och möjlig tillsättning sker löpande.

Om du har frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Helena Kaså Winqvist, helena.kasa.winqvist@studieframjandet.se, eller teamledare Kultur&Musik Lotta Axelsson, lotta.axelsson@studieframjandet.se.  

Fackligt ombud för Unionen är Anton Adler, anton.adler@studieframjandet.se

Om Studiefrämjandet

Studiefrämjandet är ett av Sveriges studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Vi är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund grundad på våra 19 medlemsorganisationer. Utifrån ett demokratiskt synsätt hävdar vi allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. I all vår verksamhet ska vi främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism. Alla ska känna att de är välkomna till Studiefrämjandet! Som medarbetare hos oss är det viktigt att du står bakom vår värdegrund och allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning.

Vi undanber oss kontakter med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen av denna tjänst.

Ansök här!